Árvízi EmlékPontot tervezés és kivitelezés.

Árvízi EmlékPontot tervezés és kivitelezés.
Megrendelő: Makó Város Önkormányzata

Helye: Kölcsey u.-Iskola u. -Szegedi utcák találkozásánál kialakított téren.

Az 1970. május 20-i makói árvízi védekezésben résztvevők emlékére és az 50. évforduló alkalmából állíttatott emlékpontot a Makói Önkormányzat.

A megrendelők fő szempontja a költséghatékonyság volt. Fontosnak tartották, hogy az emlékponton megjelenjen a víz, (amit a fém tetején kialakított hullám szimbolizált) a védekezésnél készült fotó , a dátum megjelentetése, és a pátria fémlemez, amit anno a gát megerősítéséhez is használtak.

A tervezés papíron kezdődött, majd számítógépen látványterv készült, aminek elfogadása után kezdődött a kivitelezés.

Az elképzelésünk alapján a Váll-Ker Kft. megkezdte a kivitelezést a külső telepén: A régi használt lemezeket gyenge homokfúvással megtisztították, lekezelték, így megőrizve rozsdás patináját.
A lemezek tetejét lánghegesztővel szabálytalan hullám formára vágták, majd lézervágó segítségével a saválló lemezbe belevágták a dátumokat. (1970, 2020)

Eközben kerestük a megfelelő anyagot a fotó megjelenítésére, és a víztiszta lexánra esett a választás. (Lexán lemez rendkívüli ütésállósággal bír, és -100 °C -tól +120 °C -ig terjedő tartományban hőálló.)

A fotót fehér fedéssel, UV nyomtatóval nyomtattuk lexán belső felére, a jobb láthatóság érdekében. A képet szándékosan szabálytalan módon vágtuk körbe, hogy visszadja a lemezek formáját.

Végül a képet saválló csavarokkal csavaroztuk a lemezekhez, 4 cm-re eltartva attól.

Köszönet a Váll-ker Kft-nek, hogy nagyon gyorsan megvalósították az elképzelésünket.

A végeredmény magáért beszél.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kattints a gombbra és írj nekünk!

Hasonló megoldásra van szükséged?

Scroll to Top